Stol aldri på de som sier at de skal «prøve»

Det er noen ord i hverdagen vi med fordel kunne kvittet oss med.

I alle fall etter min mening. Ord har større påvirkning enn vi tror. Det vi sier til oss selv, og de vi har rundt oss, hver eneste dag vil virke inn på virkeligheten vi er en del av.

I dag er det ordet «prøve» som skal få det! Skikkelig! Håper du ikke tar det ordet i munnen din igjen. Jeg utfordrer deg til å la være, i det minste tenke deg om!

Hva vil det egentlig si Å PRØVE?

Dette er et ord som provoserer meg, eller mer grammatisk riktig et verb som provoserer meg. Jeg jobber mentalt med mennesker i jobben min. Jeg trener tankene, bevisstheten og utfordrer tankesettet og følelsene de har om seg selv, livet sitt og de viktige relasjonene rundt. Jeg har ingen fasit bare drøssevis med perspektiver! Ofte får de oppgaver, eller mer riktig de gir seg selv oppgaver de tenker de vil mestre. Jeg sier stadig lykke til og gi gass på oppgavene. Noe jeg har med meg fra en av mine største inspiratorer.

Så svarer de «jeg skal prøve!» Hæ? Prøve!?

Hva er det for et tøyse ord?

Jeg regner med at du sitter når du leser dette? Hvis ikke du gjør det så sett deg!

Stol aldri på de som prøver

Så følg meg i et eksperiment.

Prøv å reis deg! Ja prøv, kom igjen. Hallo enten så sitter du eller så reiser du deg! I det øyeblikket du har rompa av stolen har du reist deg.

Hvis jeg ber gutta mine å være hjemme klokka 2200 og de svarer at de skal prøve. Blir jeg hissig. Enten så kommer dere 2200 eller ikke. Prøve er for meg som et «frikort». Noe som betyr at hvis det ikke blir viktig for meg, eller om det blir vanskelig, kanskje utfordrende så gjør jeg det ikke. Eller så lar jeg være å prioritere det fordi noe annet ble viktigere!

Å PRØVE er tøys, tullete, og mangel på besluttsomhet og tro på seg selv.

 • Jeg skal prøve å legge meg tidlig
 • Jeg skal prøve å slutt å røyke
 • Jeg skal prøve å ta mer vare på meg selv
 • Jeg skal prøve…

Kutt ut, bli mer tydelig, ikke lag unnskyldninger for deg selv og andre! Lev et bedre liv uten å prøve, bare gjør det eller la være!

Hvis du gjør noe å feiler, det er lov. Da har du bare ikke fått det til enda!

Ja til ØVE og mindre «prøve»

Bedreutenåprøve klemmer  ❤Bianca Simonsen

Følg meg gjerne her:

Hverdagsheltinne på facebook | Instagram | Gjør en forskjell AS | Snakk O

5 kommentarer

  1. Så hyggelig at du likte det! Takk!

 1. Hei Bianca! Forstår hvor du vil med dette og du har jo så rett, men når noen f eks håper at jeg kan ordne noe så sier jeg at jeg skal prøve. Ikke fordi jeg ikke har tenkt å gjøre et forsøk, men jeg kan ikke love dem at jeg kan hjelpe dem. Kan bare love at jeg skal prøve. Går det ikke så går det ikke. «Jeg skal prøve, men jeg kan ikke love deg at jeg får det til.» You see? STOR KLEM til deg fra meg 😀

 2. Jeg skal prøve å bruke dette ordet mindre! Neida! Bra rant! Er helt enig med deg 🙂

  Jeg bruker «prøve» litt annerledes. Prøve en oppskrift, eller prøve en arbeidsmetode betyr for meg å gjennomføre det og observere resultatene. Om resultatet ble positivt så gjentar jeg.

  1. Hei Julie. hehe, Jeg likte og er helt enig med deg i måten du bruker det på også. Det finnes jo så mange tolkninger, og ingen er riktig for alle. Det var så spennende å se på ulike perspektiver av ordet og hvordan vi opplever det. Lag deg en fin fin dag. Bianca

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *