Bedre med litt støv i krokene enn et…

rent helvete…

Jeg tror de fleste av oss på en eller annet måte har et forhold til dette utsagnet. Jeg husker når jeg vokste opp, så sa mamma alltid dette, når hun opplevde å ha «misligholdt» sine huslige sysler.

Mange kvinner sliter i dag også med å føle at de ikke strekker til. At døgnet rett og slett ikke har nok timer!  Med tanke på at i dag så er de fleste av oss også i 100% jobb.

For meg har disse dottene blitt beviset på rå prioritering. Med rå prioritering mener jeg GOD prioritering!

Denne dotten er beviset på bra prioritering!

Denne dotten.

Så hvordan kan denne dotten bety god prioritering? Rett og slett fordi da har jeg prioritert sunn egoisme og god egenomsorg istedet for å gjøre reint! Jeg har vært hos venninner, trent, kost meg med ungene, mannen min og jobbet. En eller annen plass må jeg kaste inn «filla» og det skjer oftest når det kommer til rengjøring!

Så i dag når denne dotten av en skapning kom rullende, smilte jeg stort å tenkte. Nå har du kost deg i det siste Bianca. Ikke masse, men akkurat det som skal til for at livet er godt å leve. Noen ganger skal det bare en dott til for at verden raser. At vi hopper fra oppgave til oppgave og prøver å innfri alles forventninger, hjemme, på jobb og ellers i livet. Det er så lett å føle at livet er tøft, kanskje ikke et rent helvete, men for mange ganske nære. Å slike dotter kan bli symbolet på at du ikke er go`nok, rask nok, flink nok…

La dottene fyke

Det viser at livet er godt her i huset og ingen har enda mistet livet av at det er litt støv i krokene. Selvfølgelig vet jeg at noen er allergisk mot husstøv. Da får vi heller møtes på en cafe. For her er dotter, tegn på gode innholdsrike dager. Med en kvinne som koser seg når hun har tid til overs!

Du skal også vite at jeg liker å gjøre reint faktisk, men jeg liker mer å sitte i sofaen med en kopp kaffe og snakke med en god venninne, hjelpe gutta med lekser, lese et blad, gå en tur og skrive blogg!

Jeg trenger ikke fortjene å kose meg lenger. Det har blitt en leveregel. 

Hva kan du med fordel slutte å plage deg selv med at du skulle gjort? Hva er symbolet på at du setter av tid til deg selv? Kan vi bli enda flinkere til å gi litt faen?

Støvete klemmer fra  ❤Bianca Simonsen

Følg meg gjerne her:

Hverdagsheltinne på facebook | Instagram | Gjør en forskjell AS | Snakk O

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *