Dårlig samvittighet, følelsen av å ikke strekke til.

Kanskje en av verdens mest energitappende følelse, når du trenger det som minst.

Du føler du kanskje burde vært mer tilstede for ungene, husket venners fødselsdager, du burde ha trent, rukket opp handa på skolemøte når de trengte klassens representant. Bakt kake til utlodding. Du burde ha laget sunnere mat, vært hos tannlegen.

Du skulle absolutt bidratt når du visste venninnen din trengte deg og jobben trenger din overtid. Du skulle ringt moren din eller mormoren din. Du burde kanskje vært mer smilende, sexy, tilfreds, positiv, generelt en bedre utgave av deg selv for partneren din? Har du ikke partner slapp du jo akkurat det. Bryr du deg ikke om partneren din, og hans eller hennes behov, burde du kanskje ha litt dårlig samvittighet.

dårlig samvittighet
Følelsen av å ikke strekke til gjør oss syke

Uansett hva du velger går det på bekostning av noe annet. Uansett hvor godt du prøver å løse alt og alle som trenger deg, eller som trenger noe av deg, blir du bare mer og mer sliten. Du mister ditt gamle jeg ut av syne og tilslutt er kanskje det eneste du har igjen, dårlig samvittighet.

På toppen kanskje du forteller deg selv at du ikke burde klage, du har jo alt.

Men du har ikke det viktigste lenger. Deg selv.

Du må si ja mer ja til deg selv, og mer nei til andre. Sunn egoisme er flytende plaster for dårlig samvittighet. Det er vanskelig men ikke umulig. Det verste som kan skje er ikke resultatet av at du sier nei, men resultatet av at du fortsetter å si ja til alle andre. Å miste seg selv er lett, å finne tilbake, en skikkelig drittjobb.

Ta vare på deg selv klemmer fra ❤Bianca Simonsen

Følg meg gjerne her:

Hverdagsheltinne på facebook | Instagram | Gjør en forskjell AS | Snakk O

2 kommentarer

  1. Hei:) Nydelige paret, som gir meg energi i hverdagen.. Jeg lurer på om dere har noe kurs om nettopp dette? Om å miste seg selv for å være god for alle andre? Har fått hjertetabletter i en alder av 26. Så ille har det vært, over alt for mange år nå, at det har gått utover hjertet mitt. Jeg lurer derfor på om dere kan sende meg en link på min epost om dere har et kurs som går på nettopp dette?

    1. Hei Mia.
      Så hyggelig at vi gir deg litt energi en i hverdag som høres veldig slitsom ut. Jeg sender deg en mail med nettkurset mitt i Sunn egoisme. Som høres ut som midt i blinken for deg!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *