Når gode råd ikke hjelper!

Menneskene vi har har rundt oss som vi er glade i og som er glade i oss, kommer ofte med gode råd. (Du kan selvfølgelig få «gode» råd av folk som ikke liker deg også) Det som ofte er leit at vi kanskje er i overkant kjappe med å komme med innspill og gode råd til andres endring.

Hvis du bare…

Gode spørsmål og færre svar

Det er liksom så lett å se hva andre burde gjøre for å komme seg ut av den situasjonen de står i. «Hvis du bare begynner å trene, bytte jobbe, skiller deg, slutte å tenke på det, prater om det….» ja rådene gir vi velvillig bort. Men hjelper det? Egentlig?

Beste måten for meg å illustrere det jeg vil frem til er å snu situasjonen, har du fått gode råd du ikke har ønsket deg? Fått masse forslag til hvordan du kan fikse det du står oppe i? Uten engang å ha spurt? eller kanskje du til og med har spurt men ble overveldet av alt det du må? Mange ganger kan dette skape, sårhet, avstand og opplevelsen av at andre lett hadde fikset det du står i som virker nå, enda mer umulig.

Når gode råd ikke hjelper, hjelper det ofte med gode spørsmål!

I og med jeg jobber som foredragsholder i temaene kommunikasjon og relasjonkompetanse har jeg lyst å komme med noen tips!

  • Gi aldri råd til noe før du har forsikret deg om at han/hun vil ha din mening og dine råd.
  • Lytt og bli i den andres historie, hold på dine egne perspektiver og opplevelser. Litt lenger en du vanligvis gjør. Still istedet spørsmålet «Fortell meg mer»
  • Still spørsmålet «Hvis du selv skulle gi deg selv et råd hva ville det vært?»
  • Eller «Hvis du var i mine sko, hva ville du foreslått at jeg kunne gjøre for å endre på akkurat det jeg står i? En første lille ting?»
  • Eller «Er det noe jeg kan gjøre for å hjelpe deg til å endre…»

Disse enkle tipsene er virkelig verdt å teste ut om du vil bidra til god støtte i en vanskelig situasjon. Noen ganger trenger vi mennesker aller mest bare å snakke om det også. Uten å jobbe med hva vi skal gjøre. Derfor er det viktig å holde på gode råd, som kanskje ikke er så gode likevel!

Har du andre gode tips? Kanskje du har stått i noe vanskelig? Eller hjulpet noen? Del det gjerne med meg her eller i noen av kanalene under. 

Ikke alle råd er gode  klemmer fra ❤Bianca Simonsen

Følg meg gjerne her:

Hverdagsheltinne på facebook | Instagram | Gjør en forskjell AS | Snakk O

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *