Har du for høye krav til deg selv?

Dette er avtalen du bør innføre i livet ditt med deg selv! Om du ofte sliter med dårlig samvittighet!

Det er så lett å knipe inn på alle godene i livet. Ofte så kan det virke som om at det er det vi gleder oss til, egenomsorg og hensyn til oss selv vi oftest og med den største selvfølgelighet dropper.

70-30 regelen

Så her får du et perspektiv som kanskje kan gjøre det enda bedre å være deg, ikke minst slipper du å føle at du ikke får til å stå i de avgjørelsene du har tatt.

Perspektiver er noe som kalles 70-30 regelen. Det betyr så enkelt at hvis du spiser sunt 70 prosent kan du kose deg 30 prosent. Hvis du jobber masse kan denne regelen gi deg mer tid til deg selv.

30 prosent av tiden bør du sette av i løpet av dagen til deg og det du liker. Det er for vanskelig for de fleste av oss å yte 100 prosent i alle sammenhenger. Så rakk du 70 prosent av klesvasken. Tommel opp!

Ikke heng med hodet av 70 prosent gjennomført klesvask!
Ikke heng med hodet av 70 prosent gjennomført klesvask!

Godt over halvparten, bra NOK!

Så derfor er et godt spørsmål om jeg kan være fornøyd med å levere godt over halvparten? For meg er svaret JA. Opplever du å leve et liv hvor forventningene er for høye og du føler deg mislykket ofte? Da er det kanskje på tide og lage en ny avtale med deg selv, som gir deg muligheten til å komme føle at du tar gode valg! Jeg opplever at hvis jeg leverer 70 prosent av tida og har det bedre med meg selv. Hurra.

Jeg spiser ofte sunt, men innimellom vil jeg kose meg ekstra UTEN dårlig samvittighet. Eller hvis jeg 70% av alle dager legger meg før 2300 kanskje jeg bør være fornøyd, fordi livet treffer jo, ting skjer!

Jeg tror at hvis jeg presterer 70% av tida at jeg da kan være 100% tilstede i det jeg gjør, når jeg gjør det!

Kanskje du kan bruke den på andre områder enn de jeg har beskrevet her? Økonomi kanskje? Trening? Eller som forelder?

Har du for høye krav til deg selv? Går du ofte på en smell med de målene du setter deg?  Kanskje du har noen gode tips for bedre hverdager? Del dem da vel!

70% klemmer fra ❤Bianca Simonsen

Følg meg gjerne her:

Hverdagsheltinne på facebook | Instagram | Gjør en forskjell AS | Snakk O

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *