Å elske sin egen kropp.

Da vi var små hadde vi ikke tanker om vår egen kropp. Den var rett og slett det som gjorde leken, og all kreativiteten vår mulig. Den var selve muligjøreren for vår eksistens. Vi var kanskje ikke takknemlig for den, men vi elske hva den gav oss. Gode opplevelser, læring, utfordringer og glede, sammen med andre og alene. Så hva endrer seg når vi blir eldre?

Så endrer det seg!

En skulle tro at takknemligheten og behovet for å verdsette den, ta vare på den og dyrke den, skulle vokse i takt med alt den gav? Men nei, det ser sannelig ikke slik ut. Vi gjør ofte det motsatte. Fokuset er på hvordan den ser ut, hva den ikke kan, urettferdigheten rundt sykdom, begrensninger og den forferdelige alderdommen.

Hvorfor er vi så redd for alderdommen?

Kroppen din er din aller beste venn.

Den jobber for deg, hver eneste dag! Den vil deg alt godt, holder liv i deg etter beste evne. Hva gir du tilbake? Takknemlighet? Tar du vare på den? Jobber du for den?

Hva er det som gjør at kroppen har vår har blitt en ting, en ting vi ønsker å endre på, en ting vi blir målt etter? En ting som verdsettes etter vekt, høyde, hud, hår, farge, og hva den kan prestere. Hva er det som gjør at den får så mye negativt fokus.

Det kjipe med dette utseende fokuset er hva vi mister på veien. Lekenheten, kreativiteten, friheten til å se akkurat slik ut som du gjør, følelsen av å elske din egen kropp, nytelsen av å være et seksuelt vesen, takknemligheten det er å ha en kropp som hver eneste dag gir deg muligheter til å gjøre stort sett det du vil.

Vil vi virkelig dette?

Er vi virkelig villig til å gi fra oss all denne gleden for å se ut på en spesiell måte? Er vi villig til å velge å kritisere og mange ganger hate kroppen vår?

Ungene våre vokser opp og inn i en kroppskultur vi har skapt, hvor fokuset er hvordan du ser ut, som betyr nesten alt. Som rangerer deg som menneske.

Barna våre møter dette hver eneste dag, et samfunn som skaper penger på at de ikke er fornøyd, et samfunn som tilbyr løsningen på denne negative tanken på egen kropp med tusenvis av produkter til «o den store lykken» av fullkommenhet. Produktene, vil aldri gi deg eller barna våre kjærlighet til egen kropp. Produktene vil jage deg lenger og lenger bort fra deg selv.

Du er jo her, akkurat nå.

En god dose egenomsorg

Du har alt du trenger, en kropp som fortjener din kjærlighet, som fortjener at du elsker den. Kroppenes eneste mål er å holde liv i deg, da burde du og jeg gripe alle de mulighetene som ligger i dette. Å nyte alt det den kan gi. Det er på tide med en stor dose sunn egoisme. Første skrittet til større kjærlighet for egen kropp er å gi dette bevissthet. Lag en liste over alt det fine kroppen din har gitt deg.

Du har bare en kropp, og den har bare deg! Valget er ditt.

Hva tenker du om dette temaet? Elsker du kroppen din? Hvordan gjør du denne kjærligheten? Plager du deg selv? Hva skal til for å snu dette tro du? Jeg vil veldig gjerne høre fra deg.

Kroppslige klemmer hilsen ❤Bianca Simonsen

Følg meg gjerne her:

Hverdagsheltinne på facebook | Instagram | Gjør en forskjell AS | Snakk O

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *