Det lille som skal til, i møte med tomme øyne!

Som foredragsholder står jeg ofte foran mange hundre mennesker i uka. Jeg møter hver og en i døra, med et smil og håndtrykk.  Jeg ser glade ansikter, triste ansikter og de jeg virkelig legger merke til, er de med tomme øyne!

Hvorfor ikke de triste, tenker kanskje du? Rett og slett fordi jeg er mer bekymret for de som uttrykker lite eller ingenting. Tomhet er skummelt! De som har sluttet å be om hjelp. De som blir mer og mer borte.

Et budskap, mange ønsker!

Mennesker med tomme øyne, kan ha mistet seg selv og sin mening med livet av synet! Kanskje de lever i en grå diffus og uvirkelig hverdag. De er vanskelige å nå, avskjermet fra verden.

De er vanskelig å få øye på, men de er der!

Jeg prater for mange ulike yrkesgrupper, skoletrinn og aldere. Hovedbudskapet mitt er å anerkjenner den jobben de gjør allerede, gi dem mer stolthet og den go`følelsen de fortjener. Dessuten gi dem troen på at de kan alt de trenger, joda vi kan alle bli bedre, lære nye metoder, teorier og verktøy. Men vi kan alle utrette enda mer med det vi allerede kan. Så er det håp, og kunnskapen om at vi alle trenger bare 1 person for å bli sett, for å føle oss viktige, anerkjente og verdifulle.

Det kan være deg, som gir dette store lille til den som trenger det som mest! Det handler om evnen til «å se», stoppe opp, tilstedeværelse, og mot. Mot til å stille de ubehagelige spørsmålene, og mot til å stå i svaret. Du kan gi tomheten liv, med et smil.

Her er jeg på en fantastisk barnehagekonferanse med over 500 i salen. De som jobber i barnehage har verdens viktigste jobb.

Å fylle på med liv

Det å stå på en scene krever en hel del, selv om jeg elsker jobben min. De uttrykksløse i salen er de som berører meg mest, det er de som ikke har blitt sett. De som nå nesten er usynlig også for seg selv. Jeg holder alltid øye med dem, ser om jeg berører dem, når dem. Ofte ikke, men noen ganger skjer det.. Da er det verdt alt!

Har du «tomme» mennesker i livet ditt, fyll dem. Med kjærlighet, gode opplevelser, ved at du ikke gir deg, gi dem sunn mat, gode turer, hjelp dem å sove. Snakk om gode minner, takknemlige historier om gode hendelser, mennesker eller dyr de har hatt i livet sitt! Gi dem litt av din tid og livsgnist.

Når det lille, gjør den største forskjellen klemmer hilsen ❤Bianca Simonsen

Følg meg gjerne her:

Hverdagsheltinne på facebook | Instagram | Gjør en forskjell AS | Snakk O

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *