Funky Frokost!

knas knas knas… happy hour her i gården på morran!

Noen ganger er det tid for å gjøre noe annerledes. Frokosten her hos oss har i mange år bestått av det samme, havregryn, som grøt eller frokostblanding!

Nå var tida inne for å tilby noe nytt. Eller egentlig det gamle i ny form.

For at vi som familie skal spise sunt må det være godt! ellers varer motivasjonen bare midlertidig. Det kjenner du sikkert igjen…

Så her kommer et deilig alternativ til det du vanligvis spiser, enkelt er det også! Ingenting er som en god start på dagen!

Du trenger dette: (Eller prøv deg frem med det du har)

  • 200 gram store havregryn
  • 100 gram små
  • 30 gr linfrø Hele/knuste
  • 2 never valnøtter eller andre nøtter du liker
  • 1 klype salt
  • 3 ts kanel
  • 4 ss kokosolje
  • 4 ss flytende honning
  • 1 dl vann

Sett ovnen på Varmluft og ca 170 grader.

Mens den når riktig temperatur varmer du forsiktig opp kokosoljen, jeg blander i honningen når den er litt kjølig. Så hakker jeg valnøttene i litt mindre biter,  og blander alt det tørre sammen i en bolle. Jeg bruker ofte det jeg har av frø, nøtter og korn nå som jeg «kan» det. Jeg har brukt sesamfrø, chia, gresskarkjerner, solsikkekjerner, og kokos. Neste gang skal jeg teste litt tørket frukt, men tror det er lurt å ha i etter steking!

Så blander du alt det tørre med kokosoljen og honningen.

Jeg sprer blandingen utover to stekebrett med bakepapir. Blandingen skal ikke være flytende, men fast og litt fuktig.

Jeg anbefaler å sette et og et brett inn, først 10 min så vender jeg på blandingen, den blir fort brent i kantene.

Så står brettet inne 10 min til, slik at jeg får rett gylden farge. Blandingen brenner seg fort så pass på til du vet hvor lenge perfekt tid er på din ovn. Det skal sies at jeg nå har 2 brett inne samtidig, men jeg har brent noen blandinger!

PS det vil lukte nydelig i hele huset!

Så er det bare å fylle på melk, yoghurt, friske bær, syltetøy og alt du måtte ønske!

Velkommen til en ny dag klemmer fra Bianca Simonsen❤

Følg meg gjerne her:

Hverdagsheltinne på facebook | Instagram | Gjør en forskjell AS | Snakk Om 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *