Har du det som skal til? For å være hovedpersonen i eget liv?

Kan hende du undrer deg over spørsmålet? Hva mener jeg med det egentlig?

For helt nøyaktig 10 år siden, tok jeg et valg som jeg lovet å forplikte meg til resten av livet! Et dypt personlig valg om å anerkjenne min egen verdi som menneske. At det ikke er hva jeg presterer eller får til som definerer meg som menneske.

Så lett å bli et offer!

Jeg hadde akkurat mistet mannen min i selvmord og jeg mistet meg selv helt også. Jeg var død innvendig, ødelagt av det som skjedde! Jeg trodde at jeg nå måtte leve resten av livet uten glede, håp og kjærlighet.

Jeg følte meg verdiløs, som et fælt menneske, full av skam og skyldfølelse. Hvorfor hadde jeg ikke forstått at mannen min hadde det så vanskelig? Jeg tenkte at alt måtte være min feil og at jeg var et dårlig menneske. Jeg hatet meg selv inderlig og livet jeg nå måtte leve videre.

Helt til jeg forstod at dette var et valg! Jeg kunne velge å leve resten av livet i skyggen av det som hadde skjedd. Som et offer for hva mannen min hadde valgt! Eller så kunne jeg velge å ta plass som et ansvarlig menneske i eget liv! Å skape et nytt liv det var verdt å leve. Rett og slett gi mitt liv mening igjen.

Litt hver dag!

Første skritt var å lære meg å bli glad i meg selv, lære meg egenomsorg og forstå min egen verdi. Vanskelig jobb, tidkrevende men så viktig! Jeg laget meg mantraet mitt slik at jeg alltid skulle huske hvorfor jeg skulle ta vare på meg selv!

Å unne seg en god start på morgenen, en kopp kaffe, et smil til deg selv i speilet- Lite men så viktig!

Budskapet er Gi av overskuddet dit, fordi det skal være godt å gi av seg selv til andre.

En heltinne i eget liv!

Jeg valgte å være min egen hverdagsheltinne, valgte å ta plassen som hovedperson i mitt eget liv. Det å være en hverdagsheltinne forplikter:

At jeg aldri glemmer å ta vare på meg selv. At jeg har mot til å sette grenser i livet mitt, mot til å gjøre det andre mener er feil eller ikke går. Mot til å være ærlig med meg selv og andre. Kraft nok til å reise meg igjen og igjen når livet treffer. Tilstedeværelsen som gjør at jeg ALDRI glemmer å være takknemlig for det jeg har akkurat her og nå i livet mitt!

Har du det som skal til? For å være hovedpersonen i eget liv? Alle har det som skal til, det er bare så lett å glemme i alle disse hverdagene.

PS lyst til å høre på dagens podcast om teamet? Da trykker du bare her!

Sunn Egoisme klemmer fra Bianca Simonsen

Følg meg gjerne her:

Hverdagsheltinne på facebook | Instagram | Gjør en forskjell AS | Snakk Om 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *