Sjalusi…

Den forferdelige følelsen av å være trua.

To valg, bite det i seg og late som ingenting mens hjernen leter etter tegn som bekrefter misstanken din. Eller å ta det opp. Måten du tar det opp på har stor betydning er min erfaring. Alikevel har jeg ikke klart å dele det særlig bra selv de gangene jeg har opplevd å kjenne på denne forferdelige følelsen.. ugh..

Redselen for at noe, eller noen, har kommet mellom deg og kjæresten din. Noe som gjør deg usikker på om du fremdeles er den ene spesielle i hans eller hennes liv.

Vi mennesker er veldig ulike i hva vi opplever som å krysse en grense i parforholdet vårt. Hva som gir grunn til sjalusi eller ikke.

Frykt

For meg handler sjalusi om en opplevelse av stikk i kroppen, ikke minst en utrygghet og en frykt for å miste noen eller noe som betyr mye for meg. For eksempel mannen min og forholdet vi har.

Mange kan også kjenne på disse følelsene når det kommer til partnerens venner, det kan være forhold til jobb, hobbyer, svigermødre og ikke minst til barna våre. Dette at vi kan være sjalu på egne barn kan være et sårt tema å snakke om, fordi det ofte fører med seg opplevelsen av skam.  Kanskje i en småbarns periode hvor det er ungene som har fokus og kjærestetiden er ikke eksisterende, eller satt på «hold». Spesielt menn kan oppleve at barnet får all oppmerksomhet og nærhet.

Sjalusi er et problem både for den som er sjalu, men også for den andre partneren.

Når du ofte opplever å være mistenksom eller trenger kontroll over den andre er det grunn til bekymring. Sjalusi er ofte et betent tema, men det bør snakkes om. Sjalusi blir ikke borte av seg selv. Tenk bare på nå i julebordsperioden, hvor mange som har det helt forferdelig, kanskje også spesielt når det er alkohol inne i bildet!

Par som våger å snakke sammen om sårbarhet, utrygghet og tidligere opplevelser har muligheten til å skape et forhold basert på trygghet og en tillit som bygger på hverandres grenser og opplevelse av lojalitet. Det er først når vi har opplevd å gå på en smell og fortsatt er sammen at vi virkelig kan være trygge, er min erfaring. Går du julebord sesongen i møte eller kanskje du allerede kjent på det med utrygghet? Snakk om det! En følelse blir ikke borte før den er anerkjent!

Derfor har vi også valgt å snakke om sjalusi i en tidligere podcast episode, du kan lytte til den her

Snakk om det klemmer fra Bianca Simonsen

Følg meg gjerne her:

Hverdagsheltinne på facebook | Instagram | Gjør en forskjell AS | Snakk Om 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *