På tide å slanke seg?

Da vil du bli lurt av dette innlegget. Hvorfor? Fordi jeg mener at å gå rundt å føle, prøve og tenke på å slanke seg er mer skadelig enn å ha flere kilo enn du bør. Føler du som leser dette at lykken ligger en plass der i fremtiden når du har nådd din idealvekt?

Hva er idealvekt?

Er det når du når vekten som gir deg en god følelse for din egen kropp? Eller tall og nummer regnet ut etter BMI (eller hva det nå heter) og all verdens brøker og grafer?

Er det helseaspektet som er viktig for deg? Eller utsende? Jeg tror at mange der ute som plager seg med egen vekt først og fremst føler seg uvel og utilpass i egen kropp. At de ikke føler seg fine og flotte nok. At de ikke føler seg innafor samfunnets forventninger til hvordan en kropp ser ut.

En slank kropp behøver ikke være sunn, det er et perspektiv jeg opplever ofte kommer i skyggen av selvskadingen jeg mener det er å ikke like sin egen kropp.

En sunn kropp?

En sunn kropp, er først og fremst en glad kropp

Du kan virkelig være sunn og ha god helse selv om du er stor, eller frodig som jeg liker å kalle det.

Hvis det er den fysiske helsa vår som står på spill ved for mange kilo da bør vi ta grep. Hvis den hindrer deg i å leve det livet du ønsker, eller begrenser deg på noen måte. Da er det kanskje på tide å unne seg selv den tida og innsatsen som kreves.

Men er det slik at du leter etter god følelsen for egen kropp, da stiger den ikke proporsjonalt med vekttap, er min sannhet.

En sunn holdning!

Da må innsatsen legges inn, ikke på å slanke seg, men å slanke og jobbe mentalt for å gjøre disse negative tankene rundt egen kropp minimale. Det er kanskje ikke slik at de blir borte, men du kan sannelig bestemme hvor lenge de skal få være i ditt hode og lage dårlig krøll for ditt eget selvbilde.

Når…

Se for deg at du har den kroppen du drømmer om, hva tror du at du ville følt da? Hvordan hadde dagene vært annerledes? Hva hadde du gjort som du ikke gjør i dag?

Hvorfor ikke skape den følelsen nå, uten å plage deg selv? Alt sitter i hodet, bruk kraften du har i deg til å elske din egen kropp og hent ut alt potensiale akkurat din kropp har. Det starter ofte med å se etter det som er fint med kroppen din. Alt den har gitt deg!

Føkk slanking og elsk deg selv.

Skaff deg motstandskraft

Straks går vi inn i januar og et helvete starter for mange, vær i forkant. Skaff deg motstandskraft til å stå imot presset som vil komme.

Kroppen din er ikke deg, den er redskapet du kan bruke for å få dagene du drømmer om. Ta kroppen din tilbake. Bruk den, ikke skad den.

Kroppslige klemmer Fra Bianca Simonsen

Følg meg gjerne her:

Hverdagsheltinne på facebook | Instagram | Gjør en forskjell AS | Snakk Om 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *