Å smile gjennom tårer

Sorg er kjærligheten og gledens ytterpunkt. Gjennom livet svinger vi alle på denne pendelen av følelser. Mange mennesker lever hele livet med sorg tett på seg. Ofte handler sorg om noe vi har mistet, det kan være mennesker som stod oss nære, opplevelsen av en ødelagt barndom, vi kan ha mistet oss selv, jobben, huset vårt eller et nært vennskap.

Sorg er også vakkert, det er avtrykket etter noe godt, et minne, et menneske, en hendelse.

Spor av kjærlighet. 

20170118_133354

Det er mye å miste som menneske.

Alle har vi mistet noe eller noen. Sorg finnes fordi kjærlighet finnes. Mange ganger lurer jeg på om vi hadde elsket like sterkt om vi ikke ville miste eller i det minste visste vi kunne miste?

Mange sier at tiden leger alle sår, jeg hører det igjen og igjen. Men det er ikke slik for alle, jeg tør å påstå at det ikke er slik for noen. Vi lærer bare å leve med det. Noen lever i kraftig sorg over lengre tid, noen blir syke av det, alt for mange ender opp som offer i eget liv. Andre aksepterer, jobber og krabber seg tilbake til en ny verdighet. Det er krevende å skape seg et godt liv etter en rystelse,  premien er å smile gjennom tårene.

20170118_132343
Vi får de menneskene vi trenger å lære noe av i livene våre. Ikke nødvendigvis de vi ønsker oss.

Å miste noe som er en stor del av deg selv vil alltid sette spor, skape en tomhet. Et rom og en plass som ingen andre kan fylle. Ingen kan erstatte plassen mannen min hadde da han døde og alt det han var og betydde i mitt liv.

Men vi mennesker har ubegrenset med plass i hjerte vårt, om vi ikke begrenser det selv.

Vi har alle en spesiell plass i noens liv, som bare er vår. Ingen kan erstatte deg og den mening du gir til de rundt deg. Selv tiden kan ikke viske ut sporene du setter.

Vi mennesker smiler gjennom tårer og lever i alle farger, med alt hva vi har fått og alt hva vi har mistet. Det er slik å være menneske.

Lag deg en fin dag Bianca Simonsen

Følg meg gjerne her:

Hverdagsheltinne på facebook | Instagram | Gjør en forskjell AS | Snakk Om 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *