Når roten til «alt» vondt er rot?

Ryddig, bare ordet gir meg opplevelsen av å være på en god plass i meg selv. Jeg vet ikke om jeg trenger det ryddig rundt meg fordi det er rotete inne i meg? Da mener jeg ikke rotete som i vondt eller vanskelig. Mer at det foregår ting hele tiden, kreativitet, planer, ideer. Alt dette innvendig trenger orden, system og oversikt utenfor.

Orden glede for hodet?

Hvorfor? Hvor kommer dette behovet fra?

Det har jeg ikke tenkt så mye på. Jeg vet bare at det er der. Jo mer jeg har å tenke på, dess viktigere. Er dagene innholdsrike? Mer behov for orden og system. Er dagene vanskelige og det er utfordrende i noen relasjoner, jo viktigere blir dette.

Jeg har flere ganger tenkt at det ikke alltid er hensiktsmessig å rydde, når tiden er knapp i hverdagen.

Hva med å kose deg litt i stedet?

Får ikke til å la være? eller koser jeg meg mer med det enn jeg vil innrømme?

Gi beng i den ryddingen. Men på en eller annen måte gir det så stor gledes følelse når jeg er «ferdig». Har du kjent på dette?

Jeg har kommet frem til at rot tar oppmerksomheten min. Stjeler energi og fokus. Jeg blir rett og slett litt ulykkelig om det er kaos. Ikke for en periode om vi pusser opp eller har unntakstilstand. Men hvis det generelt er rotete blir jeg irritert og trist. I mitt hode har alle ting en fast plass! Hva tenker du? Og hvorfor? Det er forunderlig hvorfor er vi som vi er, ikke minst så ulike.

For mange ting!

Gi gass, ta kontroll

Jeg er litt tinglei om dagen… så nå klør jeg i fingrene etter å ta en skikkelig rens i hele huset. Jeg er klar for å ta grep, starte en skjau!

I romjula skal jeg knaske julebakst, tenne røkelse, hente frem store svarte søppelsekker og merke de med: Finn.no, UFF, Søppel og gi bort!

Noe så deilig. Kanskje du har noen hotte ryddetips å dele bort? Det vil jeg sette stor pris på!

Ryddige klemmer fra Bianca Simonsen

Følg meg gjerne her:

Hverdagsheltinne på facebook | Instagram | Gjør en forskjell AS | Snakk Om 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *