Du MÅ slutte i jobben din!

Har du opplevd å være på en sårbar plass i livet? En plass hvor du virkelig trengte hjelp? Hjelp av en fagperson?

Tenk at du som voksen går til tannlegen! Du er redd og synes det er skikkelig ekkelt. Du gruer deg flere dager i forkant! Du er voksen, du vet innerst inne… At det er lurt og at det er det riktige å gjøre! Å FÅ HJELP!

Vi trenger alle hjelp

Bli med på en kjapp tankerekke. Si at du bestiller time hos tannlegen, kommer dit og opplever at han/hun på ingen måte er interessert i deg, eller i det hele tatt viser deg særlig mye oppmerksomhet. Han eller hun er kald, men profesjonell. Blir du trygg da? Drar du dit en annen gang? Tannlegen kan være ekstremt dyktig på tenner, virkelig en fagperson. Men han eller hun mangler den viktige personlige kompetansen du må ha i møte med mennesker innenfor helse, omsorg og oppvekstsektoren.

Jeg reiser rundt i landet som foredragsholder innenfor dette temaet, og jeg har ikke tenkt til å gi meg. Når alt kommer til alt, så vil de fleste av oss velg varmegrader til fordel for doktorgrader!

-Om vi må velge!

Så neste tankerekke… Hva om du var et barn? Eller en ungdom? En gammel? I møte med en lærer, barnehagelærer, skoletannlege, en saksbehandler i barnevernet, lege, psykolog, omsorgsarbeider, sykepleier eller en annen fagperson.

Mange gamle jeg har møtt vil ikke være til bry…

Kan de bytte? Velge seg en annen?

Våger de i det hele tatt å si ifra, eller ender de bare opp med å måtte godta? Joda jeg vet at de kan velge i noen tilfeller. Men jeg regner med at du tar poeng mitt?

De fleste må dessverre bare godta at mange fagpersoner, i verdens viktigste yrker utfører en dårlig jobb. Fordi- de går til en jobb de ikke har lyst til å være i? De er utbrent? i en personlig krise? Eller leie?

slutte i jobben

Årsakene kan være mange. De kan være slitne, utbrent, lei unger, lei utfordrende ungdommer, lei kollegaene, lei ledelsen, lei partneren hjemme. De kan være syke og ha mye smerter. De endte opp med denne jobben fordi det ikke var noe annet? De tar videreutdanning, og i påvente av dette «holder» de ut.

Jeg er egentlig ikke så opptatt av hva din unnskyldning er om du er en av disse.

Jeg synes uansett du burde bytte jobb! Hadde det vært slik at jeg som voksen skulle kjøpe en omsorgstjeneste, og jeg møtte deg, så hadde jeg aldri kommet tilbake.

Dette valget har ikke disse barna, ungdommene, og de eldre. De har kanskje stått på ventelister for å komme til akkurat deg. Og det de møter er den dårligste utgaven av hvem du kan være. Det synes, det merkes, vi ser det i øynene dine og du burde slutte, NÅ! Vi ser du ikke trives!

Hvis ikke jobben din gir deg energi, da gnister du ikke heller…

Finn deg noe å gjøre som får DEG til å skinne. Så slipper du å slukke andre kommende stjerner på veien!

(Jeg vet det finnes utrolig mange flotte fagpersoner der ute, det betyr ikke at andre faktisk bør slutte)

Finn din drømmejobb Klemmer fra Bianca Simonsen

Følg meg gjerne her:

Hverdagsheltinne på facebook | Instagram | Gjør en forskjell AS | Snakk Om 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *