Når livet handler om å overleve, og det å leve er vanskelig!

«Jeg ønsker å dø, det betyr ikke det samme som at jeg ikke ønsker å leve»

Flere ganger har jeg hørt dette i samtale med mennesker som ønsker å snakke med meg, hver eneste gang gjør det enormt inntrykk.

Livet og døden er ikke sort/hvitt, slik jeg og mange opplever det.

Det finnes mange, flere enn vi tror som hver dag tenker på døden som en mulighet, som et bedre valg enn å leve slik de gjør nå. I den klamme, ofte skamfulle, og stigmatiserte gråsonen.

Mange mennesker bruker tiden sin på å overleve hverdagene, overleve dagen i dag.

For så igjen å ta fatt på en ny grå dag i morgen.
Jeg vet av erfaring etter å ha møtt mange, at det også er vanskelig å se på mennesker om de LEVER eller bare OVERLEVER. Mange bruker masse energi, kanskje alt de har av krefter på å skjule dette vonde, skjule det vanskelige, det destruktive som finnes inne i dem. De holder ut, for hva?

Bianca&Espen juni2014 169298

Utad har de kanskje alt, utad ser det helt greit ut. De har jobb, utdannelse, partner, unger, venner, familie. Masse å leve for i våre øyne, dine og mine.

Mange er glad i dem. Noen mangler det ene eller det andre, men det ser helt OK ut for deg og meg, uten ifra. Men det er det IKKE.

Bry deg, lytt, vær der, vær den som tar et skritt frem.

Tør å spørre: Hvordan har du det? Tør å spørre de vanskelige spørsmålene! Tør å ta imot svarene. Tør å være der i den andres følelser. I det vonde, i det vanskelige.

Ingen skal behøve å være alene i en grå hverdag som handler om å overleve.

Åpenhet skaper muligheter. Å bry seg skaper håp! Å ta seg tid, betyr alt! I dag går vi inn i måneden som er den fineste og verste for noen.  Mange opplever de tøffeste dagene i desember. Vær der for noe… lyttende og med mot.

Modige klemmer Bianca Simonsen

Følg meg gjerne her:

Hverdagsheltinne på facebook | Instagram | Gjør en forskjell AS | Snakk Om 

Foto: Hilde Brevig

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *