Å gi andre Livslys(t) 

For snart 16 år siden, da tvillinggutta våre kom til verden. Fikk jeg oppleve at noe var større enn meg selv. Mange beskriver det som å ha hjertet i hendene.

Plutselig har dette forunderlige vakre, dette livet kommet ut av meg. Tenke seg til, så utrolig, så fantastisk. Viktigere enn alt annet. Jeg hadde blitt mamma. Med to nye hjerter utenfor min egen kropp.

I dag fredag 22 september skal jeg delta på arrangementet Lys i mørket 2017 i Horten, min fødeby. Årets hovedfokus er selvmordsforebygging.

Vår lille familie har kjent dette tett på kroppen. Stor kjærlighet, stor sorg. Kanskje akkurat derfor vet jeg hvor mye lys i mørket betyr. Både som pårørende til selvmord, men også for alle de som bærer dette med seg på en eller annen måte. Min erfaring er at folk alltid er mer enn det vi ser. Vi bærer alle på noe eller noen. Derfor er slike markeringer det som kanskje kan gi lys i noens mørke. Ingen skal behøve å tåle dette alene.

Å gi noen litt av deg

Åpenhet gir muligheter

Jeg har tro på at vi alle kan tenne en gnist av håp, en god tanke, en handling som skaper glede i andre. Jeg tror at vi alle har et ansvar for å være andres lys når det virkelig er mørkt.

Det er med stolthet jeg skal stå der. Og jeg skal gløde av alt det folk måtte trenge, nettopp for å tro på at det finnes muligheter uansett hva vi føler, opplever, kjenner på, eller står i.

Jeg vet at det ikke er størrelsen på lyset som avgjør, men at det er lys og at vi alle har evnen til å gi litt av vårt til de som trenger det som mest.

Livslys(t) 

Vi har alle noen hjerter utenfor kroppen, om det er våre barn eller noen viktige andre. Selv som fremmede kan vi gi hverandre lys, bare ved å smile. Livslyst er så mangt, så forskjellig hva som får oss til å skinne. Men en ting er sikkert. Vi trenger alle lys i mørket, det er det ingen som kommer utenom. Kanskje en gang i fremtiden at akkurat du gir en av mine kjære lys når alt ser mørkt ut? Jeg lover å gjøre mitt beste for å «se» dine.

Trenger du lys, et smil, håp eller bare en fantastisk følelse? Da håper jeg du befinner deg i Horten i dag, det gjør jeg.

Her finner du en link til LYS I MØRKET  2017 sin Facebook side.

Glødende hilsen fra Bianca Simonsen

Følg meg her:

Hverdagsheltinne på facebook | Instagram | Gjør en forskjell AS | Podcasten Snakk Om 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *