Det finnes ikke onde mennesker!

Når det onde trenger kjærlighet

Jeg tror at vi alle står opp morgenen og ønsker å ha det bra, og være gode for andre. Men mange av oss gjør ting mot andre og oss selv som gjør vondt, er forferdelig og skaper problemer.

Men at mennesker er onde, det tenker jeg ikke. Men at vi gjør onde og dumme handlinger, det gjør vi alle. De vi opplever som onde er kanskje de som trenger kjærlighet og omsorg aller mest.

Å se hele mennesket!

Å finne det gode i mennesket

En av de største lærdommene jeg har fått med meg i livet er at hvis vi kun ser et menneske utenfra, kan det virkelig se sånn ut. At de er onde. Men når vi tar oss tid og har interesse til å forstå og se hele mennesket. Da vil vi se og forstå at alle mennesker består av både det gode og det onde. Selv de ondeste du kan tenke deg!

At innsikt og forståelse skal føre til aksept av onde handlinger mener jeg ikke. Det verken forsvarer, eller rettferdiggjør det som er gjort. Men med kjærlighet og forståelse kan også et menneske som har gjort urett få mulighet til å endre seg. Hvis vi alle snur ryggen til med forakt og avsky. Hvordan skal da et menneske da få denne muligheten?

Vi blir ofte det vi bli møtt med.

Fra vi er små vil vi bevege oss på stien hvor vi hver eneste dag må velge den ene eller den andre veien. Velge mellom rett og galt. Noen går seg bort og velger feil, noen igjen og igjen. Men har vi ikke alle et ansvar for å huske på at vi alle har vært på den «gale» stien i en eller annen grad. Om du stjeler en synål eller en bil, har du stjålet.

Når vi ser noen som har gått seg bort og gjør onde handlinger, uansett hva det måtte være. Har ikke du og jeg et ansvar for å ta et skritt frem for å hjelpe, i stedet for å ta avstand fra selve mennesket. Vi kan ta avstand fra handlingen. Den MÅ de selv ta ansvar for. Men tar vi avstand fra mennesker som om de er onde. Tar vi slik jeg ser det avstand fra oss selv.

Før vi vet ordet av det er det vi som er på vei feil retning…

Jeg vet ikke hvor alle disse følelsene kom fra, men nå er de ute!

Hilsen Bianca Simonsen.

Følg meg her:

Hverdagsheltinne på facebook | Instagram | Gjør en forskjell AS | Podcasten Snakk Om 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *