Slik får du parforholdet til å vare!

Det finnes ingen fasit, men det finnes mange gode råd og tips!

Mange par sliter rett etter ferien og her er mine 10 tips for et bedre parforhold. De ble presentert i gårsdagens Tønsberg blad, etter at jeg ble intervjuet av journalist Mari Mjaaland. Jeg har skrevet den litt om, kortet den ned og gjort den mer leservennlig for dere her på bloggen. Værsågod!

 1. Skap et «prosjekt vi»: Det kan være viktig å bevisstgjøre seg «vi»-delen av forholdet. Med et sterkt «vi» og tro på forholdet kan man komme langt.

– Det finnes ikke noen fasit når det kommer til å skape et godt parforhold, hva som er et godt parforhold for deg behøver ikke å være det for andre. Felles er at det handler om å danne dette vi’et. Hvor det er plass til begge.

 1. Prioritere parforholdet: Sørg for at pleie av forholdet blir en del av kalenderen din i hverdagen. Sett av litt tid hver uke. Gresset er alltid grønnest der du vanner det.
 1. Gjør ting for hverandre: Det trenger ikke å være store ting. Å gjøre småting for hverandre i hverdagen varmer. Det kan være å sette på kaffen om morgenen, noen anerkjennende ord eller sette av tid til å gjøre noe hyggelig sammen. Her er det viktig å gjøre ting som partneren liker, ikke hva du selv setter pris på.

– Når man har vært sammen en stund, som mannen min og jeg er det ofte i hverdagen at jeg ikke opplever å ha de store følelsene. Det betyr ikke at de ikke finnes. Da er det viktig å huske at man kan være med å vekke og skape følelser, for eksempel ved en kjærlig berøring, si noe hyggelig ord eller gå en tur. Jeg kaller det hverdagskjærligheten. Handlinger som sier «jeg ser deg og bryr meg».

Foto tatt av artikkelen i Tønsberg Blad 7 august 2017. Den røde rosetten har jeg laget og lagt på bildet!
 1. Viktigheten av undring:

  Ha en undrende holdning til partneren. Det er veldig lett å miste undring for partneren sin når man har vært sammen en stund. Det føles kanskje ut som du vet alt om kjæresten din og så slutter du å følge med. Det er viktig å huske på at vi utvikler oss hele tiden. Om kjærligheten allerede har rukket å bli nummen kan det være viktig å bli kjent med partneren din på nytt.

– Det er lett å glemme å stille spørsmål, å være i den andres historie, i den andres liv. Selv om man har vært sammen lenge er det viktig å ha øye og interesse for partner. Mange ville nok blitt forundret over alt de ikke vet! Så still ofte spørsmålet fortell meg mer… Og er du skikkelig lur, skaffer du deg en Fuelbox for parforholdet. Se mer i slutten av innlegget!

 1. Lær å kommunisere: Kunnskap om kommunikasjon er en viktig investering i parforholdet. Det kan være vanskelig å finne ut av ting selv når det først har gått dårlig, da er det mye sårhet og misforståelser som det kan være vanskelig å rydde opp i. Forebygging kan være lurt, sett dere ned og snakk sammen.

– Det er jo jobben min, men jeg anbefaler virkelig folk å gå på kurs. Vi har blant annet et gratiskurs på våre nettsider og podcasten Snakk Om hvor par kan finne gratis verktøy og inspirasjon . Vi går jo på kurs for alt annet her i verden, så hvorfor ikke gå på kurs for å lære seg mer om kommunikasjon, seg selv og andre.

 1. Finn tilbake til tingene dere gjorde som nyforelsket: Å gjøre noen av de samme tingene som dere gjorde da dere var nyforelsket og gjorde ting sammen for første gang kan gi en boost. Gå en tur, utforsk nye restauranter, få nye opplevelser! Bare det å snakke om den tiden dere var forelsket får frem smilet hos de fleste. Ikke minst huske hvorfor dere valgte hverandre.
 1. Skap en felles visjon: Lag en felles visjon for hva dere vil være. Kartlegg svakheter og styrker ved forholdet, og lag en plan for hvordan dere best kan håndtere og utnytte dette. Gjør mer av det som allerede fungerer.
 1. Sørg for å ta var på deg selv: Det er viktig å ta vare på seg selv så man har overskudd for den andre parten. Mentalt – og fysisk overskudd kan hjelpe deg over mange kneiker.

– Som jeg sier: unn seg selv det beste for å være ditt beste jeg for andre! Jeg kaller det sunn egoisme. Om man har overskudd har man mer å tilby, man tåle motstand og takler flere utfordringer.

 1. Reparer underveis: Lær deg å si unnskyld og å ta imot en unnskyldning.

– Limet i et forhold er ofte evnen til å reparere, til å tilgi, si beklager, si unnskyld, og å kunne ta imot unnskyldninger. Om det blir regnskapsføring er man på gal vei. Det er viktig at ting ikke kommer mellom oss, men bak oss.

 1. Fokuser på det positive: Når det først har blitt vanskelig er det mange par som glemmer alt det de har fått til, det de har mestret sammen. Se tilbake med et positivt fokus, let etter alt dere representerer og har fått til sammen. Huske de minneverdige hendelsene og gjør de synlige i hverdagen. Spesielt viktig er dette når du opplever at alt er dårlig. Da trenger du å bli minnet på alt det dere tross alt har fått til.

phuuu… enkelt og enkelt fru blom, det er det ikke. Men det er mulig å skape et godt parforhold som varer livet ut! Det er HELT sikkert.

Lurte du på hva en Fuelbox er? Ta en titt, HER.

Gi ikke opp, gi alt klemmer fra Bianca Simonsen

Følg meg gjerne her:

Hverdagsheltinne på facebook | Instagram | Gjør en forskjell AS | Snakk Om 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *