Krydre tilværelsen?

Det å prøve noe nytt i hverdagen er å krydre livet med små nye opplevelser.

Denne deilige epletoddyen har blitt en favoritt. Nydelig når du er grøssen, og kanskje lei av kaffe og te. Du burde også prøve å ta den med på tur. Den er en smakfull og hyggelig gave å ha i en pen flaske når du plutselig blir bedt bort!

Stjerneanis smaken av evnentyr

Denne toddyen har blitt min favoritt av mange årsaker men først og fremst fordi når du først har ingrediensene er den lett å lage i mange ulike varianter. Men her kommer den med eple.

Du trenger dette til 1 liter epletoddy:

  • 1 liter eplejuice eller most
  • 2-3 stjerneanis
  • Saften fra en halv økologisk sitron
  • Sitronskall i tynne strimler
  • 1 kanelstang
  • Litt frø fra en vaniljestang
  • En knivsegg med chilipulver eller fersk chili
Krydder i hverdagen

Putt alle ingrediensene i en kjele og varm væsken til rett under kokepunktet. Sett kjelen til side og la den trekke under lokk med alle ingrediensene oppi. Gjerne et par timer. Sil deretter toddyen. Jeg fyller den over på flasker som jeg har i kjøleskapet.

20170211_142628
Epletoddy en vinner på kjølige dager

Nå kan du varme den opp på kjølige dager. Den er nydelig kald også. Pynt gjerne med en kanelstang eller litt sitronmelisse/sitronskive. Vil du gjøre deg ekstra flid, kutt et halvt eple i små terninger. Nam…

En hyggelig hverdagsgave som varmer noen i familien din som er litt frossen

Toddyklemmer fra Bianca Simonsen

Følg  Hverdagsheltinne på facebook og Instagram

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *