«Jeg vet ikke om jeg har følelser for deg lenger»

Det er årstiden for denne uttalelsen. Jeg vet det kan oppleves som forferdelig og ufølsomt å skrive det slik. Men vi som jobber med par og har gjort det i mange år. Vet at rett før eller etter ferier og høytider er det alltid mange som uttrykker til partneren sin at de opplever å mangle følelser for den andre.

For mange er det som et slag rett i trynet. Mange opplever rett og slett følelsen av å bli lurt. De har trodd at alt har vært bra, kanskje ikke fantastisk, men bra, godt nok. Så slipper partneren denne «bomben» og hele hverdagen går i knas. Mange sliter selvfølgelig med hvordan forholde seg til denne situasjonen. Hvordan leve i en hverdag sammen, ofte med barn. Med dette monsteret av et uavklart spørsmål hengene over seg. De jeg møter er ofte helt kjørt. Redde, bekymret og veldig usikre på hvordan håndtere alle følelsene som dukker opp.

  • Mange er sinte på partneren for å ha gitt opplevelsen av at ting har vært fint. Men de opplever å ikke kunne være sinte, i frykt for at partneren da ikke vil mer.
  • De trenger å snakke, trenger å få svar på alle spørsmålene som dukker opp, mange ganger er svar som «vet ikke» det eneste de får. Samtidig som de er redde for å mase.
  • Mange vil gjerne endre seg og jobbe for forholdet. Da blir det ekstra sårt om den som ikke vet hva den føler, IKKE vil ta imot hjelp utenifra.

Mange går lenge på nåler i egen hverdag og eget liv.

I påvente av partnerens valg. Selvfølgelig en vanskelig og vond situasjon å være i for begge to.

Heldigvis kommer mange par seg gjennom en slik vanskelig periode i parforholdet. Og mange sterkere enn noen gang. For hvor sikre er vi egentlig i et parforhold før det virkelig har vært vanskelig og vi begge to står der og fortsatt både ønsker og velger å være sammen og å jobbe for det vi har?

De fleste mennesker vil oppleve at følelsene for partneren dabber av eller blir borte kanskje flere ganger i løpet av et langt samliv! Det betyr ikke at det ikke er kjærlighet. For slik jeg ser det, så er kjærlighet ikke bare følelser, men også et valg…

Jeg har en drøm, en visjon…

at alle par som velger hverandre lager en strategi for de mulig følelsesløse eller usikre periodene i livet.

En avtale hvor de sammen bli enige om hva som skal skje hvis de opplever en nedtur i forholdet. Rett og slett en kriseplan, utarbeidet før krisen inntreffer…

Gresset er grønnest der du vanner det! Du må pleie forholdet ditt.

Ta gjerne en titt på våre livekurs Her og nettkurs Her, slik at du vet at det finnes muligheter selv når det er på det mørkeste.

Gi ikke opp klemmer fra Bianca Simonsen

Følg meg gjerne her:

Hverdagsheltinne på facebook | Instagram | Gjør en forskjell AS | Snakk Om 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *