Når urkvinnen i meg våkner- Havner det ofte noe digg i frysa!

Jeg er helt overbevist om at jeg har masse urkvinne i meg, hvorfor?

Jo fordi jeg blir urolig og rastløs, på en god måte når høsten kommer. Jeg må ut å sanke. Om det er i hagen eller i skogen spiller ingen rolle. Følelsen det gir å putte noe deilig fra høsten ned i fryseren, for så å ta det opp en slapset vinterdag. Kan ikke beskrives. Jo litt faktisk, som når Ronja Røverdatter ønsker våren velkommen, husker du?

Jeg har til nå jordbær, ripsgele og sopp.

20160706_184754

Sopp, bare ordet får meg til å ta på skoene mine, slenge kurven over armen og ringe Birgit. Alle burde hatt en sopp venninne som henne. Hun vet hvor hver eneste lille gule befinner seg her i «våre» skoger. Det er rart det med soppfolk, jeg tror de fleste opplever å ha hevd på sine soppsteder.

Det er viktig å ha med folk som kan sopp på tur slik at du ikke får i deg noe du ikke burde. Det finnes masse nettsider og kurs om du ønsker å lære mer om sopp. Det er også en gylden mulighet til å komme ut i den magiske skogen på jakt etter gullet!

20160706_190838

Jeg for min del plukker mest kantarell (Cantharellus cibarius). Den er vanskelig å forveksle med farlig sopp, heldigvis. Hele soppen er glatt og har en blekgul, egge gul farge. Den har en trakt formet design. Og har plisseskjørt underside. Soppkjøttet er hvitt og fast.

20160706_184654

Det er mest vann i sopp, og jeg pleier enten å forvelle eller tørke soppen jeg finner.

Først må du rense den, børste og skjære bort jord og det på soppen som ikke ser bra ut. Jeg vasker den ikke. Så skjærer jeg den i små biter.

20160706_220543

Putter alt i en kjele, lar soppen avgi vannet sitt og koker soppen i ca 15 min i sin egen væske. Jeg fryser den ned sammen med væsken. Men, du kan også helle den av å bruke den som soppkraft.

20160706_222943

Den lukter vidunderlig og får mine kvinnelige hormoner til å juble, og min alfahann til å sikle. Da han er en skikkelig foodjunkie.

Lag deg en fin lørdag du også! Klemmer i kø Bianca

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *