Pappas svar fikk meg til å gråte!

God fredag ettermiddag godtfolk!

Jeg klarer ikke helt å slippe hvilke heltinner og selvfølgelig også hverdagshelter jeg har som forbilder i livet mitt. Jeg ser at mange unge har forbilder. Det er kanskje artister, fotballspillere, og kjente personer, som fyller disse viktige rollene, det er jo flott det. Men jeg ønsker også at vi ser heltene og heltinnene i hverdagen. De er der i kraft av foreldre, besteforeldre, søsken, venner, dama på Rema 1000, naboer, mennesker vi har nært på oss. Mennesker som beriker hverdags livene våre.

Bianca&Espen25Juni2014 167264

Jeg har lyst til å dele en historie med dere. For de av dere som kjenner meg eller har fulgt meg en stund, vet at foreldrene mine har bodd på Gran Canaria i 20 år. Pappa er alltid hjemme på besøk en gang i året alene uten mamma. For å spise reker…

Sist gang, opplevde jeg noe magisk. Som fikk meg til å tenke, at moren min må være en fantastisk kone for min far. Og han den fineste ektemannen for henne. De har diltet sammen HVER dag de siste 30 årene bortsett fra når pappa er her.

Vi satt på kjøkkenbordet Espen, pappa og jeg. Snakket om løst og fast. Pappa er en slik mann det er digg å reflektere sammen med. Han har drøssevis med perspektiver og tanker som både inspirerer og provoserer en hel del (Mange vil nok si at vi er meget like her) Uansett.

Bianca&Espen25Juni2014 167349 kopi

Så spør jeg “hvis du kunne spise middag med hvem som helst i hele verden, levende eller død, hvem ville du valgt å ta et måltid og en prat med?“

Jeg selv hadde allerede tenkt ut mitt svar om hvem og hvorfor, om han kom til å stille spørsmålet tilbake. Han tenkte litt så svarte han smilende

“Moren din…“

Hvem ville du valgt? Og hvorfor?  Jeg vet at jeg fikk noe å tenke på.

De vakre bildene av mamma og pappa er tatt av Fotograf Hilde Brevig.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *