Jeg er en skikkelig «listeJunkie»

Er du som meg og elsker å lage lister? Eller, det er vel ikke selve lista jeg elsker men følelsen det er å skrive lister. Få det ut av hue. Det beste er egentlig å kryss ut eller streke over med fet tusj… hm. Skikkelig go`følelse.  Enig?

Jeg har lyst å gi dere mitt hotteste listetips. Jeg har selv fått det av Geir, min kollega. Siden den gang har jeg brukt den både privat og på jobb hver eneste dag! Det kan hende du har fått tipset før enten på foredrag, kurs eller på nett. Nettopp fordi jeg elsker måten å sortere livet på.

Det er også en fin måte å starte dagen på. Eller så kan du lage den før du legger deg, slik at du slipper å tenke på alt du må gjøre i morgen. Funker som smør for meg!

Lista består av tre viktige ord må, bør og kan.

20160803_193335

Jeg har lyst å si litt kort om hver og en av de. Da jeg opplever å ha en del erfaring med denne lista. Siden jeg er så lidderlig glad i å stryke ut, lurer jeg meg selv ofte til å gjøre de «lette» og minst tidkrevende oppgavene først!! Fordi, da kan jeg stryke ut. Får da ikke gjort de viktigste, som overføres til neste dag. Ugh. Ikke fall for fristelsen..

Når det kommer til ordet

20160803_193001

er dette det viktigste du skal ha gjort i løpet av dagen. Hva MÅ du ha gjort for å være fornøyd, eller hva er helt nødvendig å ha gjort? Sørg for å ha realistiske forventninger til deg selv. Ikke pøs på med MÅ oppgaver. Velg ut, selekter. Jeg bare hopper i de kjipeste oppgavene, som det første jeg gjør. Tar den telefonen jeg gruet meg til. Tar tak i papirer som må sendes og oppgaver som ofte blir som en tung sky i en ellers fin hverdag.

Siden jeg er så opptatt av å unne meg selv gode ting. Putter jeg alltid inn et «gode» på Må, i løpet av dagen. For eksempel stikke innom Kari, min bestevenninne på en kaffe. Eller lage noe godt til kvelden. Tid til å lese et blad jeg gleder meg til. Ja for vi MÅ kose oss i hverdagen.

Så er det

20160803_193034

Her skal du kun skrive opp ting du bør gjøre, men disse har ikke større prioritet enn MÅ. Dette er ting som fort blir flyttet til MÅ om du drøyer for lenge. Det er alltid så deilig å komme gjennom bør. Det er ekstra klapp på skulderen for realistisk listebruk. Det er også her, lov å putte inn enda et gode.

Siden vi både MÅ og BØR kose oss.

Siste er

20160803_193058

Her skal alt du kan gjøre stå, det minst viktige. Ofte står det mye moro på min liste under kan. Eller ting jeg lenge burde hatt tatt tak i, men som ikke er viktig enda. For eksempel rydde i bilder på PC en, tatt et tak i kjelleren, bestille ved selv om det fortsatt er sommer, sjekke om jeg har gode betingelser på låna mine.

Når jeg fråtser i KAN lista, da har jeg ofte mye energi, og nyter følelsen av å være i forkant. Ofte overføres min kan, fra dag til dag eller uke til uke.

20160803_195820

Du kan bruke denne lista til alt. For eksempel må, bør, kan, til de ulike årstidene. Eller lag deg en egen liste over vedlikehold av huset, bilen, eller leilighet, deg selv? Mulighetene er ubegrenset.

PS av erfaring ikke lag liste til partneren din!! Det blir bare krøll, hihi.

Har du et hot listetips? Del det gjerne med meg og oss.

Lag deg en fin kveld og en deilig start på dagen i morgen du også!

4 kommentarer

 1. Espen Simonsen

  Hey! Alle som følger meg på Snapchat veit at det er under 48 timer siden du lagde en liste til meg.. 🙂 men det er kanskje der erfaringen kommer fra?

  1. Hei hunken min!

   Du har jo giftet deg med meg listejunkien med viten og innsikt i min avhengighet. Sant det at jeg ofte også lager lister til deg, hihi. Men det er jo fordi du er så strek og effektiv. Jeg ville bare sikre meg i å ikke skape noen flere Må, bør, kan damer uten å komme med et tips til parforholdet!!

 2. Stine W. Dahl

  Hei Bianca!

  Gratulerer så mye med flott blogg! Jeg har lest innlegget ditt idag om lister og fikk lyst til å dele en link med deg. Min gode, herlige venninne Vibeke har en egen nettbutikk. Hun har også varene sine på Skaperverket på Grünerløkka i Oslo. Grunnen til at jeg fikk lyst til å sende deg denne linken er fordi hun har i disse dager kommet ut med en egen designet planner i to forskjellige størrelser og de er bare lekre. (ja, jeg er litt inhabil 😋) og hun har mye fint stæsj til denne planneren 😉 som jeg tror du vil like. Ta en titt da vel!

  Hvis du ikke vet hva Skaperverket er,så er det flere kunstnere som har gått sammen for å selge nisjevarene sine i en butikk. Den ligger ved siden av Kaffebrenneriet på Grünerløkka. Tror du ville digget den!

  http://www.poppydesign.no

  Ha en fin kveld! Heier på deg jeg!

  Klem fra Stine

  1. Hei Stine.

   Takk for tipset, jeg skal absolutt ta en titt på i nettbutikk og i butikken. Ser jo innmari spennende ut for oss som liker planlegging og organisering. Dessuten var jo navnet Skaperverket utrolig kult! Del gjerne slike gode tips med meg igjen. Det setter jeg stor pris på!
   klem Bianca

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *